Caïro - Egypte
Home » Cultuur

Cultuur


Caïro is een stad welke op het gebied van cultuur toch wel het één en ander te bieden heeft. Het oude stadscentrum is door Unesco op de werelderfgoed lijst geplaatst. Dit betekent dat deze plek in de stad zo goed mogelijk geconserveerd zal blijven. Het is dan ook zeker een aanrader om dit oude centrum te bezichtigen.

Wat u ook zeker moet gaan bezoeken is de oude Souk Khan-El-Khalili dit is de grootste souk ter wereld. Deze zou zijn oorprong al hebben in de veertiende eeuw. Ten tijde van de Ottomaanse overheersing werd dit ook wel de Turkse bazaar genoemd. De souk ligt iets buiten het stadshart maar is prima per auto of openbaar vervoer te bereiken. De souk is min of meer geplitst in een gedeelte voor de bewoners en een gedeelte voor de toeristen.

Ook leuk om te bezoeken is de Caïro Tower. De toren is bijna 190 meter hoog en heeft een restaurant en een boven in de toren is er een bezoekersplatform waar u een uitzicht over Caïro heeft.  De toren bevindt zich op het eiland Gezira wat in de Nijl ligt. De toren doet dienst als televisietoren.

Het belangrijkste museum om te bezoeken is het Egyptisch museum of het Museum der Egyptische oudheden zoals het werkelijk wordt genoemd.  Dit museum heeft bijna 140.000 voorwerpen ten toon staan. En is hiermee het grootste museum ter wereld wat betreft voorwerpen uit het oude Egypte. De bekendste voorwerpen wat er te vinden zijn is de gehele inboedel van het graf van de farao Toetanchamon en ook is er de mummie van Ramses de tweede er te vinden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb