Caïro - Egypte
Home » Vervoer

Vervoer


In Caïro is een uitgebreid en goed werkend metronetwerk. Het is doorgaans de snelste en goedkoopste manier van reizen in Caïro.  De metro rijdt van s'morgens vroeg tot na middernacht.
Er rijden ook bussen in Caïro maar door de vele file's in combinatie met het het weer is dit geen relaxte manier van reizen. Komt nog bij dat de bussen vaak bomvol zitten. In het centrum rijden ook kleine busjes rond na het voorbeeld van de in Istanbul bekende Dolmus. U rijdt voor een klein bedrag mee en het busje gaat pas rijden als die vol zit. U moet ook zelf aangeven als u uit wilt stappen.

De luchthaven van Caïro ligt toch al gauw meer dan twintig kilometer uit het stadshart.  Het snelste manier om naar het centrum van Caïro te reizen is om een taxi te nemen. Maar pas op ! U zult niet de eerste toerist zijn die het slachtoffer wordt van hen oneerlijke taxichauffeur. Er is nogal eens met de meter geknoeit.
Er rijden ook bussen van het vliegveld naar het centrum maar u bent dan wel langer onderweg het is daarentegen natuurlijk ook een stuk goedkoper.

Maak een Gratis Website met JouwWeb